Leasing

Leasingul este un instrument financiar prin care o companie (denumita finantator) ofera in folosinta un bun unei alte parti (denumita utilizator) contra unei plati lunare. Simplu spus, compania de leasing achizitioneaza bunul pe care tu il doresti si pentru care vei plati o rata lunara de leasing, conform contractului. La finalul perioadei de leasing poti […]

Leasingul este un instrument financiar prin care o companie (denumita finantator) ofera in folosinta un bun unei alte parti (denumita utilizator) contra unei plati lunare.

Simplu spus, compania de leasing achizitioneaza bunul pe care tu il doresti si pentru care vei plati o rata lunara de leasing, conform contractului. La finalul perioadei de leasing poti sa cumperi bunul, sa prelungesti contractul de leasing sau sa inchei relatiile contractuale. 

Desi leasingul se poate aplica mai multor tipuri de bunuri mobile sau imobile, cel mai frecvent vom intalni notiunea de leasing auto. 

Exista mai multe forme de leasing, insa doua dintre acestea sunt mai populare: leasingul financiar si leasingul operational. In cazul leasingului financiar, bunul poate ramane in proprietatea ta la finalul contractului, daca doresti acest lucru.

In cazul leasingului operational, nu devii proprietarul bunului la sfarsitul contractului; acesta va ramane ramane in proprietatea companiei. Este asemanator cu un contract de inchiriere, intrucat platesti doar pentru ceea ce folosesti, iar la final returnezi bunul. 

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
homeapartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcarhistoryarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram