Recenzie Mogo – Credit Auto

Suma Maxima: 66.000 RON
Timpul de Aprobare: 15 min
Dobanda: Variabila
Primul credit fara dobanda: Nu
Perioada de creditare: 60 de luni
Rating:   
Mrfinance.ro » Recenzii » Ifn-uri » Mogo

Cerintele pentru un credit Mogo

 • vârsta minima de 21 ani
 • sa aiba permis de conducere
 • sa aiba o carte de identitate
 • sa aiba o masina aleasa pentru cumparare
 • un cont bancar sau un card

 Avantaje

 • Criterii de eligibilitate
 • Perioada de raspuns

Dezavantaje

 • Dobanaziile si comisioanele ridicate

 Tipurile de credit Mogo.ro – “Vreau masina”

Mogo Credit este un credit auto, iar dobânzile practicate de acest IFN sunt variabile.

Sunt două tipuri de credite pe care firma le pune la dispoziție: creditul Vreau Mașină și creditul Finanțare cu garanție auto.

Creditul Vreau Mașină/ Împrumutul auto

 • Nu exista o limită impusă pentru primul credit, astfel încât un client poate împrumuta până la 66.000 lei pe o perioadă maximă de 60 de luni și un avans minim de 9.900 lei.

Calculul dobânzii – Creditul “vreau masina”

Rezultă, astfel,un credit de 56.100 lei pe o perioadă de 60 de luni și cu o rata lunară de 2.182.55 lei, adică un total de rambursat de 130.953 lei, din care 74.853 lei este dobânda.

Ex. 66.000 lei (suma maximă credit) – 9.900 lei (avans) = 56.100 lei

2182.55 lei (rata lunara) x 60 de luni = 130.953 lei (Total Credit de achitat)

130.953 lei (Total Credit de achitat) – 56.100 lei (Sumă împrumutată) = 74.853 lei (Dobânda Totală)

 Tipurile de credit Mogo.ro – Creditul Finantare cu Garantie Auto

Rezultă, astfel,un credit de 56.100 lei pe o perioadă de 60 de luni și cu o rata lunară de 2.182.55 lei, adică un total de rambursat de 130.953 lei, din care 74.853 lei este dobânda.

Ex. 66.000 lei (suma maximă credit) – 9.900 lei (avans) = 56.100 lei

2182.55 lei (rata lunara) x 60 de luni = 130.953 lei (Total Credit de achitat)

130.953 lei (Total Credit de achitat) – 56.100 lei (Sumă împrumutată) = 74.853 lei (Dobânda Totală)

Calculul dobânzii – Creditul “Finantare cu Garantie Auto”

Se poate împrumuta o sumă între 2.500 lei și 45.000 lei pe o perioadă cuprinsă între minimum 6 luni și maximum 60 de luni.

Calculul dobânzii

Pentru un credit de 45.000 lei, pe o perioadă de 60 de luni și o rată lunară minimă de 1.331 lei suma totală de rambursat va fi 79.860, din care 34.860 lei este dobânda.

Ex. 1.331 (rata minimă lunară) x 60 de luni = 79.860 lei (Total Credit de achitat)

79.860 lei (Total Credit de achitat) – 45.000 lei (Sumă împrumutată) = 34.860 (Dobânda Totală).

Calculator Dobanda

Refinantare si Penalitati Mogo.ro

Pentru a primi împrumutul, clientul depune o cerere, iar la scurt timp firma anunță ce valoare a fost atribuită autovehiculului și care este suma creditului maxim care poate fi oferit.

Clientul primește un plan de ofertă pentru termenul selectat în calculator și cerere, pentru suma creditului pe care ai solicitat-o.

După aprobare, clientul are până la 30 de zile pentru a decide.

Suma integrală poate fi rambursată anticipat fără alte costuri.

După efectuarea primelor 3 rate, clientul poate solicita suplimentarea împrumutului, care se realizează în funcție de anumite condiții precum evaluarea autovehiculului, suma inițială împrumutată și graficul de rambursare

Credit Auto de la Mogo.ro

Mogo este o institutie financiara nebancara ce face parte din grupul Mogo Finance. Furnizeaza credite pe termen lung, usor de inteles si simplu de rambursat. Aceasta utilizeaza masinile ca garantie sau leasing pentru achizitionarea unor automobile la mana a doua. Intreaga operatiune se realizeaza pe baza unui contract incheiat intre solicitant, denumit imprumutat si institutia financiara denumita creditor.

Sa faci un credit nu este o actiune extrem de iesita din comun in zilele noastre. Nu de putine ori am ajuns in situatia in care imprevizibilul ne-a pus la incercare rabdarea, stricandu-ne socotelile pe care le-am realizat pana in acel moment referitor la bugetul familiei. Pentru astfel de situatii au aparut pe piata institutiile financiare nebancare, ce ofera credite simplu si rapid. Acestea castiga tot mai mult teren pe piata de la noi din tara, numarul companiilor de pe aceasta nisa fiind unul extrem de generos.

Un exemplu de companie prezenta pe piata de creditare este mogo.ro. Face parte dintr-un grup fondat inca din anul 2012 si activeaza in domeniul finantarii masinilor la mana a doua. In prezent, deserveste peste 50.000 de clienti si acorda imprumuturi cu valori cuprinse intre 2500 si 45000 lei, pentru perioade de 6-60 luni. Dispune de filiale in Iasi, Cluj si Timisoara, aflandu-se in plina expansiune. Te invitam in cele ce urmeaza sa descoperi tot ce trebuie sa stii despre aceasta companie.

Cine este Mogo.ro?

Mogo este o institutie financiara nebancara ce face parte din grupul Mogo Finance. Furnizeaza credite pe termen lung, usor de inteles si simplu de rambursat.

Aceasta utilizeaza masinile ca garantie sau leasing pentru achizitionarea unor automobile la mana a doua. Intreaga operatiune se realizeaza pe baza unui contract incheiat intre solicitant, denumit imprumutat si institutia financiara denumita creditor.

Mogo ofera clientilor doua tipuri de servicii, special proiectate pentru doua segmente de clienti: pentru cei care au masina, dar vor bani si pentru cei care vor sa isi cumpere masina.

 Perioada de creditare

Asemenea tuturor institutiilor financiare nebancare, compania Mogo ofera credite ce se ramburseaza relativ in perioade scurte de timp. Intervalul de creditare se stabileste in functie de parametri precum pretul autovehiculului, valoarea avansului si rata lunara. Astfel, in urma unei discutii cu unul din reprezentantii companiei, vei putea afla exact care este perioada de creditare potrivita pentru situatia ta financiara.

De pilda, daca vrei sa iti cumperi masina prin intermediul companiei, iata care va fi perioada de creditare in urmatoarea situatie:

In cazul unui pret al masinii de 66000 lei, cu un avans de plata de 38196 si o plata lunara de 1056 lei, perioada de creditare va fi de 60 luni. Pentru a contura un nou exemplu, luam urmatorul imprumut: un credit normal de 45000 lei cu plata lunara de 6521 se va intinde pe o perioada de creditare de 6 luni.

 

 Sumele de bani accesibile

Sumele de bani ce se pot accesa de pe platforma mogo.ro sunt destul de generoase, daca ne raportam la piata imprumuturilor rapide din Romania.

Pentru situatia in care vrei sa faci un credit simplu, ai posibilitatea de a accesa sume cuprinse intre 2500 si 4500 lei.

Plafonul este mai cuprinzator pentru serviciul de creditare pentru achizitia unei masini, el situandu-se in intervalul 2500-66000 lei.

Desigur, perioada in care creditul se va restitui este influentata in acest caz si de avansul care se plateste.

Acte necesare pentru Mogo.ro

Cerintele pe care trebuie sa le indeplinesti variaza in functie de tipul de imprumut pe care vrei sa il accesezi. Creditele Mogo se pot face simplu si rapid, criteriile de eligibilitate fiind minime.

Solicitantul unui credit auto trebuie sa aiba:

 • o varsta implinita de 21 de ani
 • sa aleaga o masina pe care vrea sa o cumpere
 • sa fie cetatean roman
 • sa dispuna de un cont bancar
 • sa se afle in posesia unei carti de identitate si a unui permis de conducere.

Imprumutul simplu se garanteaza cu masina pe care solicitantul creditului o detine.

Astfel, criteriile de eligibilitate impun ca acesta sa dispuna de un:

 • autovehicul inmatriculat
 • sa aiba peste 21 de ani
 • sa fie cetatean roman
 • sa se afle in posesia unui cont bancar
 • sa dispuna de permis de conducere si carte de identitate.

Indiferent de tipul de imprumut pentru care vei opta, vei avea de parcurs urmatorii pasi in accesarea unui credit Mogo. Te asiguri ca indeplinesti criteriile de eligibilitate impuse de companie si prezentate mai sus.

Are loc evaluarea masinii, in functie de care se calculeaza si imprumutul. Se completeaza un formular de solicitare a unui credit, dupa care se va crea un profil al utilizatorilor. Compania va analiza dosarul si daca rezultatul va fi unul pozitiv, se va putea semna contractul.

Avantajele unui credit Mogo

Creditele Mogo se bucura de popularitate in randul utilizatorilor multumita beneficiilor cu care ii intampina. Iata care sunt acestea:

Criterii de eligibilitate

Daca ai experimentat vreodata un imprumut bancar, stii ca procesul de creditare este unul anevoios, caracterizat de nenumarate drumuri de la banca la angajator si de la angajator la banca. Acest lucru  nu este valabil si pentru astfel de credite.

Timpul de aprobare
In comparatie cu creditele bancare, putem spune ca perioada de raspuns pentru un imprumut Mogo este una scurta. Compania a gandit aceste imprumuturi pentru a fi de folos utilizatorilor exact atunci cand au nevoie de ele. De pilda, o cerere se examineaza in doar 15 minute.

 Dezavantajele unui credit Mogo.ro

Principalul dezavantaj al creditelor Mogo este caracterizat de costurile mari pe care acestea le impun, in comparatie cu creditele bancare, de pilda. Desigur, acestea sunt justificate, daca luam in calcul usurinta cu care ele se acceseaza si conditiile de eligibilitate simplu de indeplinit.

Totodata, acestea sunt dezavantajoase pentru persoanele rau platnice, intrucat penalizarile sunt foarte costisitoare.

Per total, consideram ca un credit Mogo este alegerea ideala pentru oricine are nevoie sa realizeze un imprumut rapid, dar pentru ca acesta sa fie unul avantajos, solicitantul are o singura datorie de indepliniti: aceea de a-l gestiona cat mai responsabil.

Principalul dezavantaj al creditelor Mogo este caracterizat de costurile mari pe care acestea le impun, in comparatie cu creditele bancare, de pilda. Desigur, acestea sunt justificate, daca luam in calcul usurinta cu care ele se acceseaza si conditiile de eligibilitate simplu de indeplinit. Totodata, acestea sunt dezavantajoase pentru persoanele rau platnice, intrucat penalizarile sunt foarte costisitoare.

Per total, consideram ca un credit Mogo este alegerea ideala pentru oricine are nevoie sa realizeze un imprumut rapid, dar pentru ca acesta sa fie unul avantajos, solicitantul are o singura datorie de indepliniti: aceea de a-l gestiona cat mai responsabil.

Metodologia de recenzie

Recenziile mrfinance.ro pentru credite rapide sunt bazate pe un sistem de puncte de la 1-5, acestea include: Suma maxima de creditare, Cerintele pentru imprumut, Perioada de creditare, Dobanziile percepute, Taxe si comisioane, Modalitati de rambursare, Penalitati si Gradul de indatorare

Aceste caracteristici sunt luate in calcul pentru a asigura o recenzie corecta si obiectiva. Ca experti financiari nu putem recomanda produse financiare a caror dobanda depaseste 36%, acest prag este considerat de expertii financiari ca fiind limita superioara acceptabila pentru ca un imprumut sa fie accesibil.

In ceea ce priveste creditele rapide, acestea de multe ori sar pragul de 100%, din acest motiv ca experti financiari nu va putem recomanda aceste produse, dar va putem ghida si oferi instrumentele financiare de care aveti nevoie pentru a lua cele mai bune si educate decizii financiare. Recenziile mrfinance.ro sunt
independete si obiective, mrfinance.ro nu percepe compensatii pentru recenziile noastre financiare. Va rugam sa consultati ghidurile editoriale pentru mai multe informatii.

– Oferta excelenta; Printe cele mai bune caracteristici pentru consumator
– Oferta foarte buna; Multe caracteristi in favoarea consumatorului
– Oferta buna; Indepliniste multe dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta buna; Indeplineste o mare dintre caracteristicile consumatorului
– Oferta medie; Multe caracteristici care lipsesc si nu favorizeaza consumatorul
– Oferta mediocra; Caracteristici care nu favorizeaza utilizatorul

Despre Autor

 

Cristian, este editorul si expertul nostru in credite rapide. Cristian are un master in Business si Marketing de la una dintre cele mai prestigioase Universitati din Danemarca.

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.