Articole Blog Mrfinance.ro

Studiu de caz: Impactul limitării gradului de îndatorare la credite. Ce sume vor putea împrumuta românii în 2019

În 2018 au fost anunțate o serie de modificări fiscale și bancare, cu impact și asupra pieței de creditare. Una dintre prevederile BNR de la sfârșitul anului precedent urmărește înăsprirea condițiilor de creditare. BNR a anunțat că nivelul maxim al gradului de îndatorare la creditele în lei va fi 40% din venitul net al consumatorului, respectiv 20% la creditele în valută. Noua măsură a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019.
Cum anume influențează aceste reglementări piața de creditare și care sunt entitățile cele mai afectate de modificări? Vom discuta despre ce prevede regulamentul, care este noua metodologie de calcul și cum influențează comportamentul de creditare și instituțiile financiare

read more

Adevăratul cost al unui credit rapid

Creditele rapide oferite de IFN-uri prezintă avantajul accesibilității: împrumuturi online, cu banii virați rapid în cont, cu birocrație minimă și în condiții permisive.
”Credit până la salariu” sau ”credit doar cu buletinul” sunt denumiri încetățenite ale creditului rapid și reflectă câteva trăsături specifice ale produsului financiar:
● Perioadă de creditare scurtă;
● Valoare mai redusă a sumei de împrumut;
● Condiții flexibile și procedură simplă, nerestrictivă.

read more

Fraudarea cardului: Ce să faci dacă ești o victimă și cum poți preveni

Frauda financiară se produce atunci când o persoană rău voitoare obține profit de pe urma alteia prin practici de înșelătorie, ilegale. Odată cu dezvoltarea tehnologiei și a diversificării sistemelor informatice, infractorii au găsit noi tehnici, dintre cele mai ingenioase, de fraudare a conturilor. Fraudarea cardului a devenit una dintre cele mai populare metode în contextul utilizării acestui instrument la scară largă.

read more

Studiu de caz: SEO negativ

All is fair in love and war... Această zicală care nu se aplică, însă, și pe web, unde lucrurile nu sunt întodeauna nici acceptabile și nici fairplay. Ca în orice spațiu care găzduiește mai multe entități, se întâmplă, uneori, ca anumiți indivizi să renunțe la...

read more
Ghiduri

Disclaimer: Mrfinance se straduieste pe deplin sa mentina acuratetea si actualitatea informatiilor sale. Aceasta informatie poate fi diferita fata de ceea ce puteti intalni la o institutie financiara, furnizor de servicii sau site-ul produsului/serviciului respectiv. Toate produsele si serviciile financiare sunt prezentate fara garantie. Atunci cand evaluati ofertele, va rugam sa consultati Termenii si conditiile institutilor financiare. Daca ati gasit diferente intre informatiile de pe site-ul nostru si cele oferite de institutiile financiare, va rugam sa ne contactati la [email protected]. Pentru sugestii si reclamatii puteti suna la telefonul consumatorului 0219551, pentru mai multe informatii intrati pe site-ul ANPC

In plus, acest site poate fi compensat prin terti agenti de publicitate. Totodata, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, continutul blog-ului si recenziile editoriale se bazeaza pe o analiza obiectiva. Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati disclaimer-ul de publicitate.