Mrfinance.ro » Credite Bancare » Credit de nevoie personale

Credit de Nevoi Personale

Creditul de Nevoi Personale vine cu numeroase avantaje, in functie si de banca de la care soliciti creditul. 

Printre cele mai comune beneficii, enumeram: 

 • Aprobare rapida 
 • Dobanda fixa sau personalizata, in functie de nevoile tale 
 • Se poate obtine si fara documente de venit 
 • Rata lunara fixa 
 • Diverse avantaje in functie de banca pe care o alegi

Offers Coming Soon!

Ce este un Credit de Nevoi Personale?

Creditul de Nevoi Personale este un imprumut destinat persoanelor fizice, acordat de catre o institutie financiara bancara. 

Creditul poate fi utilizat pentru satisfacerea unor nevoi diverse. Persoana care solicita imprumutul nu are obligatia de a declara scopul in care intentioneaza sa utilizeze suma de bani imprumutata de la banca. 

Totodata, nu trebuie sa plateasca niciun avans.

Suma care se poate imprumuta prin intermediul unui credit de nevoi personale este direct proportionala cu venitul solicitantului, dar exista si alte criterii importante in acordarea imprumutului.

Ultimele reglementari legale permit bancilor stabilirea propriilor praguri de indatorare, acesta fiind si motivul pentru care el poate sa difere de la o institutie bancara la alta.

Cine poate obtine un Credit de Nevoie Personale?

Creditul de Nevoi Personale poate fi accesat de orice cetatean roman, cu varsta peste 18 ani, cu un venit stabil.  

In functie de politicile fiecarei banci, exista criterii de acordare. 

Institutiile financiare bancare au dezvoltat proceduri de aplicare tot mai usoare si la indemana, conditii de acordare minime si documentatii cat mai simplificate.

Conditiile pentru un Credit de Nevoi Personale

Iata care sunt principalele conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a obtine un Credit de Nevoi Personale:

 • Sa dispui de venituri cu caracter permanent: acestea pot fi reprezentate de salarii, pensii, dividende, chirii sau orice alte tipuri de venituri recurente
 • Sa nu ai restante la alte credite, care sa te pozitioneze ca fiind un rau-platnic, si implicit, ca un factor de risc pentru banca in eventualitatea acordarii unui imprumut
 • Sa fii cetatean roman
 • Varsta de pana la 65 de ani la finalizarea perioadei de creditare, daca veniturile vin din salariu si maxim 70 de ani la finalul perioadei de creditare, daca veniturile sunt reprezentate de pensie.

Anumite aspecte pot varia in functie de banca cu care doresti sa colaborezi.

Din acest motiv, este necesar sa analizezi cu mare atentie institutiile existente pe piata si conditiile pe care acestea le impun in acordarea creditelor de nevoi personale.

Actele necesare

In ceea ce priveste actele necesare, cele mai multe companii solicita un act de identitate si un acord ANAF, care se semneaza de catre solicitant.

In functie de institutie, este posibil sa se solicite si alte documente suplimentare.

Important de stiut inainte sa iei un credit

O greseala comuna a celor ce doresc sa aplice pentru un credit de nevoi personale este aceea de a compara creditele prin prisma dobanzii.

Aceasta strategie nu este una potrivita, deoarece institutiile financiare practica diverse comisioane, ce fac comparatia imposibila. 

Pentru a intelege acest aspect, oferim urmatorul exemplu:

Banca X ofera un comision initial de 1.75% si o rata a dobanzii de 10%. Banca Y practica dobanda de 12% si comision lunar de 0.5% din sold. Intrucat costurile sunt exprimate diferit, ele nu pot fi comparate.

De aceea, legislatia din anumite tari a impus utilizarea dobanzii anuale efective (DAE) ca etalon pentru compararea creditelor.

DAE are rolul de a aduce costurile la un numitor comun, intrucat toate comisioanele implicate sunt incluse aici, pentru ca creditul sa fie comparabil.

Diferentele mari intre DAE si rata dobanzii se pot datora tocmai acestor costuri suplimentare: asigurari, comisioane initiale, comisioane anuale, lunare etc.

Un credit este cu atat mai avantajos cu cat dispune de o dobanda anuala efectiva mai mica. Iar pentru ca aceasta comparatie sa fie corecta, este important ca DAE sa fie calculata pentru aceeasi perioada de timp si aceeasi suma de bani pentru fiecare oferta in parte.

Iata care sunt caracteristicile fiecarui tip de dobanda, fixa sau flexibila, pentru ca tu sa intelegi mai bine diferentele: 

Dobanda fixa- un credit cu dobanda fixa iti ofera posibilitatea sa cunosti de la inceput toate costurile pe care creditul tau le va implica. Creditele de nevoi personale cu rata fixa cuprind si evolutia viitoare a randamentelor, motiv pentru care ele pot fi mai scumpe sau mai ieftine decat cele variabile, in functie de perspectiva pe termen lung.

Cu alte cuvinte, o dobanda fixa va ingheta costurile imprumutului, ceea ce iti va permite o planificare optima si responsabila a bugetului si minimizarea riscurilor. 

Dezavantajul pe care il implica este ca odata contractat un astfel de credit, nu se va mai putea reduce dobanda pe piata interna, unica alternativa pentru o reducere de costuri fiind o refinantare.

Dobanda flexibila- ratele cu dobanda variabila pot sa sufere cresteri sau scaderi pe parcursul perioadei de imprumut, intrucat acestea fluctueaza in functie de un anumit indicator monetar.

Bancile utilizeaza pentru imprumuturile in lei indicele Robor.

In cazul acestor credite de nevoi personale, dobanda poate fi influentata pe parcurs de modalitatea in care evolueaza piata.

Dobanzile fixe minimizeaza riscurile la care se supun clientii, fiind dezavantajoase atunci cand vorbim despre trenduri ascendente si dobanda nu poate fi modificata in functie de modificarea favorabila a pietei. Cele cu dobanda variabila permit profitarea de aceasta evolutie favorabila.

De asemenea, dobanda variabila nu necesita plata unui comision pentru actiunile de rambursare anticipata.

Bancile care ofera Credit de Nevoi Personale

Pe piata de profil exista nenumarate companii care presteaza acest serviciu.

Solutiile sunt la indemana tuturor, informatiile fiind tot mai simplu de accesat.

Daca se intampla sa nu cunosti ofertele disponibile, te punem noi la curent cu cele mai cunoscute banci ce ofera acest tip de creditare.

Credit de nevoi personale ING

ING ofera posibilitate de imprumut cu banii pe loc, fara documente de venit.

Sumele care se pot accesa pot ajunge pana la 125.000 lei. Compania ofera creditul intr-o perioada de timp scurta, fara prea multe batai de cap.

Practica o dobanda fixa de 7.99%/an pana la 12.49%/an. In ceea ce priveste comisioanele practicate, administrarea lunara este gratuita.

Analiza dosarului costa 200 lei, iar rambursarea anticipata este taxata cu 0.5% sau 1%, in functie de dobanda.

Credit de nevoi personale BCR

BCR ofera clientilor posibilitatea de accesare a unui credit de nevoi personale (poarta denumirea de credit divers).

Dobanda practicata este fixa, de 6.99%/an. 

Ratele lunare sunt fixe, nu practica comisioane de analiza si administrare si ofera protectie extinsa pentru situatii neprevazute.

Suma maxima care se poate imprumuta este de 110.000 lei si se accepta maxim un coplatitor.

Credit de nevoi personale BRD

Sau creditul de nevoi personale Expresso Instant, ce se acorda rapid cu documentatie simplificata si comision de administrare gratuit.

Se poate accesa o finantare instanta de pana la 5.000 lei

Dobanda este fixa, 7.29%/an, si se poate opta pentru o perioada de gratie de pana la 6 luni.

Credit de nevoi personale BT (Banca Transilvania)

Creditul de nevoi personale de la BT iti ofera posibilitatea de a imprumuta pana la 100.000 lei, pentru perioade de minimum 2 luni si maximum 5 ani.

Poti opta pentru dobanda fixa, 8%/an, sau variabila.

Pentru accesare, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

 • sa ai venituri cu caracter permanent
 • sa nu ai restante la credite
 • sa fii cetatean roman
 • sa ai pana la 65 de ani la finalul perioadei de creditare.

Avantaje

Exista diverse variatii ale unui credit de nevoi personale, motiv pentru care e posibil ca datele problemei sa se diferentieze de la un tip la altul.

Vorbim aici despre credite cu garantie ipotecara, credite cu destinatie precizata, credit pentru masina, credit cu dobanda fixa sau variabila etc.

La modul general, avantajele acestora sunt urmatoarele: 

 • Permit obtinerea simpla si rapida a unor sume de bani ce se pot ridica pana la 100.000 de lei, in functie de banca pentru care optezi. In cazul in care se ofera garantii, sumele de imprumutat se pot mari.
 • Dobanzile sunt rezonabile, fiind mai mici decat in cazul creditelor rapide si imprumuturilor oferite de diverse institutii financiare nebancare.
 • Sunt simple de obtinut, in ideea in care necesita un minimum de documentatie din partea solicitantului.

Dezavantaje

Dezavantajele unui credit de nevoi personale sunt acelea pe care orice tip de credit le implica: dobanda.

Desigur, aceasta este justificata, avand in vedere ca se acceseaza o suma de bani de care este nevoie la un anumit moment. Practic, este un serviciu pentru care e firesc sa se plateasca o anumita suma de bani.

Dobanda este de la medie spre mare, fiind mai mica decat una a unui credit rapid, dar mai mare decat cea pe care un credit ipotecar o implica. Un alt dezavantaj al acestor credite este reprezentat de usurinta cu care pot fi accesate.

Da, stim ca acesta este un avantaj deopotriva, insa creditele pot fi foarte paguboase pentru acele persoane care nu le gestioneaza responsabil.

In situatia in care acestea nu se platesc la timp, bancile aplica penalizari usturatoare. 

In final, poti ajunge la o supra platire a creditului, ceea ce nu este favorabil.

Mrfinance.ro » Credite Bancare » Credit de nevoie personale

Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected] 

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.  

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă. 

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.