Credit de nevoi personale

Creditul de nevoi personale vine cu numeroase avantaje si dobanzi mai lejere.
Aprobarea creditului de nevoi personale se face mai rapid, in conditii mai lejere
Dobanda fixa sau personalizata, in functie de nevoile tale
Se poate obtine si fara garantii, cu un minim de documente
Cele mai bune oferte de Credit de nevoi personale

Ce este Creditul de nevoi personale?

Creditul de Nevoi Personale este un imprumut destinat persoanelor fizice, acordat de catre o institutie financiara bancara. 

Creditul poate fi utilizat pentru satisfacerea unor nevoi diverse. Persoana care solicita imprumutul nu are obligatia de a declara scopul in care intentioneaza sa utilizeze suma de bani imprumutata de la banca. 


Conditiile pentru un credit de nevoie personale

Iata care sunt principalele conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a obtine un credit de nevoi personale:

 • Sa dispui de venituri cu caracter permanent: acestea pot fi reprezentate de salarii, pensii, dividende, chirii sau orice alte tipuri de venituri recurente
 • Sa nu ai restante la alte credite, care sa te pozitioneze ca fiind un rau-platnic, si implicit, ca un factor de risc pentru banca in eventualitatea acordarii unui imprumut
 • Sa fii cetatean roman
 • Varsta de pana la 65 de ani la finalizarea perioadei de creditare, daca veniturile vin din salariu si maximum 70 de ani la finalul perioadei de creditare, daca veniturile sunt reprezentate de pensie.

Anumite aspecte pot varia in functie de banca cu care doresti sa colaborezi.

Din acest motiv, este necesar sa analizezi cu mare atentie institutiile existente pe piata si conditiile pe care acestea le impun in acordarea creditelor de nevoi personale.

Cine poate obtine un credit de nevoi personale?

Creditul de nevoi personale poate fi accesat de orice cetatean roman, cu varsta peste 18 ani, cu un venit stabil.  

In functie de politicile fiecarei banci, exista criterii de acordare. 

Institutiile financiare bancare au dezvoltat proceduri de aplicare tot mai usoare si la indemana, conditii de acordare minime si documentatii cat mai simplificate.


Actele necesare

In ceea ce priveste actele necesare, cele mai multe companii solicita un act de identitate, dovada unui venit lunar si un acord ANAF, care se semneaza de catre solicitant.

In functie de banca, este posibil sa se solicite si alte documente suplimentare.


Important de stiut inainte sa iei un credit

Suma care se poate imprumuta prin intermediul unui credit de nevoi personale este direct proportionala cu venitul solicitantului, dar exista si alte criterii importante in acordarea imprumutului.

O greseala comuna a celor ce doresc sa aplice pentru un credit de nevoi personale este aceea de a compara creditele prin prisma dobanzii.

Aceasta strategie nu este una potrivita, deoarece institutiile financiare practica diverse comisioane, ce fac comparatia imposibila. 

Pentru a intelege acest aspect, oferim urmatorul exemplu:

Banca X ofera un comision initial de 1.75% si o rata a dobanzii de 10%. Banca Y practica dobanda de 12% si comision lunar de 0.5% din sold. Intrucat costurile sunt exprimate diferit, ele nu pot fi comparate.

De aceea, legislatia din anumite tari a impus utilizarea dobanzii anuale efective (DAE) ca etalon pentru compararea creditelor.

DAE are rolul de a aduce costurile la un numitor comun, intrucat toate comisioanele implicate sunt incluse aici, pentru ca creditul sa fie comparabil.

Diferentele mari intre DAE si rata dobanzii se pot datora tocmai acestor costuri suplimentare: asigurari, comisioane initiale, comisioane anuale, lunare etc.

Un credit este cu atat mai avantajos cu cat dispune de o dobanda anuala efectiva mai mica. Iar pentru ca aceasta comparatie sa fie corecta, este important ca DAE sa fie calculata pentru aceeasi perioada de timp si aceeasi suma de bani pentru fiecare oferta in parte.


Dobanda unui credit de nevoi personale

Iata care sunt caracteristicile fiecarui tip de dobanda, fixa sau flexibila, pentru ca tu sa intelegi mai bine diferentele: 

Dobanda fixa- un credit cu dobanda fixa iti ofera posibilitatea sa cunosti de la inceput toate costurile pe care creditul tau le va implica. Creditele de nevoi personale cu rata fixa cuprind si evolutia viitoare a randamentelor, motiv pentru care ele pot fi mai scumpe sau mai ieftine decat cele variabile, in functie de perspectiva pe termen lung.

Cu alte cuvinte, o dobanda fixa va ingheta costurile imprumutului, ceea ce iti va permite o planificare optima si responsabila a bugetului si minimizarea riscurilor. 

Dezavantajul pe care il implica este ca odata contractat un astfel de credit, nu se va mai putea reduce dobanda pe piata interna, unica alternativa pentru o reducere de costuri fiind o refinantare.

Dobanda flexibila- ratele cu dobanda variabila pot sa sufere cresteri sau scaderi pe parcursul perioadei de imprumut, intrucat acestea fluctueaza in functie de un anumit indicator monetar.

Bancile utilizeaza pentru imprumuturile in lei indicele Robor.

In cazul acestor credite de nevoi personale, dobanda poate fi influentata pe parcurs de modalitatea in care evolueaza piata.

Dobanzile fixe minimizeaza riscurile la care se supun clientii, fiind dezavantajoase atunci cand vorbim despre trenduri ascendente si dobanda nu poate fi modificata in functie de modificarea favorabila a pietei. Cele cu dobanda variabila permit profitarea de aceasta evolutie favorabila.

De asemenea, dobanda variabila nu necesita plata unui comision pentru actiunile de rambursare anticipata.


Bancile care ofera credite de nevoi personale

Pe piata de profil exista nenumarate companii care presteaza acest serviciu.

Solutiile sunt la indemana tuturor, informatiile fiind tot mai simplu de accesat.

Daca se intampla sa nu cunosti ofertele disponibile, te punem noi la curent cu cele mai cunoscute banci ce ofera acest tip de creditare.


Credit de nevoi personale ING

ING ofera posibilitate de imprumut cu banii pe loc, fara documente de venit.

Sumele care se pot accesa pot ajunge pana la 125.000 lei. Compania ofera creditul intr-o perioada de timp scurta, fara prea multe batai de cap.

Practica o dobanda fixa de 7.99%/an pana la 12.49%/an. In ceea ce priveste comisioanele practicate, administrarea lunara este gratuita.

Analiza dosarului costa 200 lei, iar rambursarea anticipata este taxata cu 0.5% sau 1%, in functie de dobanda.


Credit de nevoi personale BCR

BCR ofera clientilor posibilitatea de accesare a unui credit de nevoi personale (poarta denumirea de credit divers).

Dobanda practicata este fixa, de 6.99%/an. 

Ratele lunare sunt fixe, nu practica comisioane de analiza si administrare si ofera protectie extinsa pentru situatii neprevazute.

Suma maxima care se poate imprumuta este de 110.000 lei si se accepta maxim un coplatitor.


Credit de nevoi personale BRD

Sau creditul de nevoi personale Expresso Instant, ce se acorda rapid cu documentatie simplificata si comision de administrare gratuit.

Se poate accesa o finantare instanta de pana la 5.000 lei

Dobanda este fixa, 7.29%/an, si se poate opta pentru o perioada de gratie de pana la 6 luni.


Credit de nevoi personale BT (Banca Transilvania)

Creditul de nevoi personale de la BT iti ofera posibilitatea de a imprumuta pana la 100.000 lei, pentru perioade de minimum 2 luni si maximum 5 ani.

Poti opta pentru dobanda fixa, 8%/an, sau variabila.

Pentru accesare, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

 • Sa ai venituri cu caracter permanent
 • Sa nu ai restante la credite
 • Sa fii cetatean roman
 • Sa ai pana in 65 de ani la finalul perioadei de creditare.

Avantajele unui credit nevoi personale

La modul general, avantajele acestora sunt urmatoarele: 

 • Permit obtinerea simpla si rapida a unor sume de bani ce se pot ridica pana la 100.000 de lei, in functie de banca pentru care optezi. In cazul in care se ofera garantii, sumele de imprumutat se pot mari.
 • Dobanzile sunt rezonabile, fiind mai mici decat in cazul creditelor rapide si imprumuturilor oferite de diverse institutii financiare nebancare.
 • Sunt simplu de obtinut, in ideea in care necesita un minimum de documentatie din partea solicitantului.

Dezavantajele unui credit de nevoi personale

 • Dobanda- este de la medie spre mare
 • Penalizarile aplicate de banci in situatia in care nu sunt gestionate corespunzator
Nu ai gasit ce cautai? Rasfoieste in continuare ghidurile mrfinance.ro 
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv.

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
magnifiermenucross-circle

Pin It on Pinterest

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram