Reglementat
Recenzionat la nivel inalt
Sigur si de incredere
Informatii transparente

Credite de nevoi personale

Gaseste cel mai bun credit de nevoi personale cu ajutorul calculatoarelor Mr.Finance.

Tot ce trebuie sa faci este sa introduci suma pe care o doresti, durata creditului iar noi iti vom arata imediat care este cea mai avantajoasa oferta pentru nevoile tale. Foloseste chiar acum calculatorul nostru, gratuit!

Introdu suma si perioada de timp pentru creditul ales.
Alege cel mai avantajos credit pentru nevoile tale.
Aplica online direct de pe site-ului Mr.Finance
Arata mai mult

Calculator credit nevoi personale

Echipa Mr. Finance se străduie să vă ajute să luați decizii financiare mai inteligente. Deși aderăm la o politică strictă de integritate editorială, această postare poate conține referințe la produse de la partenerii noștri. Iată o explicație pentru modul în care ne facem afaceri.

Credite de nevoi personale

Cuprins
Articol scris de:
Actualizat 10/05/2022
Disclaimer publicitate

Mr. Finance te ajuta sa gasesti cel mai bun credit nevoi personale din Romania.

Compara produse financiare oferite de cele mai mari banci din tara, rapid si usor folosind calculatorul de credit nevoi personale din partea de sus a paginii.

Mai mult, echipa Mr. Finance a adunat toate datele de la cele mai mari institutii bancare din Romania pentru a va reda cele mai bune si avantajoase credite de nevoi personale.

Credit nevoi personale

Creditul de nevoi personale sau creditul de consum are diferite intrebuintari atat gospodaresti, cat si de alta natura, fiind un produs extrem de popular in gama de credite oferite de banci. De asemenea, este si cel mai solicitat credit in randul consumatorilor, oferind posibilitatea accesarii rapide - de la cateva ore la cateva zile, in functie de banca. 

In cele ce urmeaza vom explica simplu si concis ce este un credit de nevoi personale, unde gasesti cel mai avantajos credit si, cel mai important, cum sa compari cele mai bune oferte de credite.

Ce este un credit nevoi personale?

Creditul de nevoi personale este un credit de consum, in euro sau lei, pentru care solicitantul nu trebuie sa prezinte dovezi ale utilizarii acestuia, precum nici scopul folosirii. 

Simplu spus, creditul de nevoi personale se acceseaza pentru orice nevoie, ca: vacante, plata studiilor, achitarea altor credite, urgente medicale, cumpararea de electrocasnice, renovarea locuintei si multe alte intrebuintari, chiar si urgente.

Calculator credit nevoi personale

calculator credit nevoi personale
Calculator credit nevoi personale

Inainte de a accesa un credit de nevoi personale, este important sa compari ofertele existente pe piata, pentru ca alegerea finala sa fie cat mai favorabila si, implicit, mai ieftina.

Astfel ca, noi, cei de la Mr.Finance oferim gratuit comparatorul de credite sub forma unui calculator destept ce va face toate calculele de dobanzi, comisioane si rate lunare, pentru ca alegerea finala sa fie cat mai avantajoasa. Nu uita de dobanda DAE, un indicator extrem de important in alegerea unui credit de nevoi personale cat mai ieftin. 

Tot ce trebuie sa faci este accesezi pagina de Credit de Nevoi Personale si vei avea acces la calculatorul de credite, ce-ti va genera bancile ce ofera astfel de produse, cu toate datele afisate transparent.

Expertii de la Mr.Finance recomanda folosirea calculatorului de credite atunci cand doresti sa accesezi un credit rapid, credit de nevoi personale, credit ipotecar, credit imobiliar, credit prima casa, chiar si un credit nebancar!

Credit nevoi personale 10 ani

Creditele de nevoi personale se pot accesa pe perioade incepand de la 1 an si pana la 5 ani. De asemenea, intrucat unele banci s-au adaptat la nevoile consumatorilor, ofera si credit de nevoi personale pe 10 ani, sau credit de refinantare. 

Creditul de nevoi personale pe 10 ani ofera posibilitatea de accesa un credit pentru a achita un altul, de la o alta banca, cu dobanzi mai avantajoase (dobanda fixa sau variabila) pe toata durata creditului. In plus, bancile vin in intampinarea clientilor cu reduceri si oferte generoase, daca iti aduci salariul la acestia. 

Ia in calcul, atunci cand folosesti calculatorul de credite Mr.Finance, si acest indicator - cu incasare venit sau fara incasare venit, pentru ca ofertele sa fie cat mai favorabile. 

Cel mai bun credit de nevoi personale

Am facut o scurta analiza a fiecarei banci in parte, cu o caracteristica unica, ce ii plaseza inntr-un loc favorabil pe listele de preferinte. 

In cautarea celui mai bun credit de nevoie personale se iau in calcul costurile pe termen lung, precum: dobanda, comisioanele si alte costuri aditionale (asigurare de viata sau de locuinta, folosirea produselor bancii).  

💡 Trebuie sa stii ca bancile ofera dobanda mai mica - chiar si cu 2%, daca iti aduci salariul la acestia sau daca optezi sa inchei o asigurare de viata sau locuinta, 

De aceea, folosirea unui calculator este o alegere inteleapta, caci ai toate costurile afisate transparent, inainte de incheia contractul cu banca. 

Comparatoarele de credit Mr.Finance au pus laolalta oferte de la peste 20 de banci din Romania, cu toate conditiile incluse in filtrele de cautare, inca de la inceput. 

Filtrele sunt adaptate in functie de serviciile oferite de banci si genereaza rezultate pe loc la o simpla cautare. 

Astfel ca, calculatorul credit nevoi personale de la Mr.Finance iti poate afisa instant cat costa creditul tau pentru fiecare banca aleasa, tinand cont de:

 • Suma minima si maxima
 • Dobanda lunara 
 • Comisioane de analiza dosar (daca exista)
 • Asigurare de viata si/sau locuinta
 • Incasare venit la banca
 • Credit cu sau fara ipoteca
 • Moneda - euro sau lei
 • Perioada de creditare aleasa 

Comparatiile de credite de nevoi personale Mr.Finance sunt structurate astfel incat sa aiba toate datele la vedere, in special detaliile legate de costuri. 

Iata, asadar, cum arata cateva dintre listarile de credite Mr.Finance:

Credite de nevoi personale 1
Credit nevoi personale ING

ING este un dintre bancile populare din Romania, ce ofera produse bancare diverse, adaptate nevoilor oamenilor, pe durate flexibile. 

 • Creditul de nevoi personale de pana la 125.000 lei, pe perioade de pana la 5 ani. 
 • Dobanda anuala ce difera in functie de: incasare venit la ING, asigurare de viata si de somaj si daca optezi pentru refinantarea unui alt credit. 
 • Gama de comisioane avantajoasa, fara costuri ascunse.
 • Gasesti aici toate comisioanele creditului de nevoi personale ING
 • Alegerea unei date scadente in functie de dorinta solicitantului. 

Iata si un tabel util cu avantajele, dar si dezvantaje ale creditului de nevoi personale ING:

Avantaje Dezavantaje
Poti accesa creditul pe loc, daca esti deja client ING. Indeplinirirea criteriile de eligibilitate nu garanteaza acordarea creditului de catre ING. 
Credit cuprins intre 2.000 lei si 125.000 lei. Banca va inregistra ipoteca mobiliara asupra conturilor bancare ale solicitantului. 
Perioada de creditare cuprinsa intre 1 si 5 ani. 
Dobanda fixa de la 6,99%/an pana la 12,19% pe an.
*Reducerea dobanzii anuale
Credit nevoi personale ING detalii credit

Credite de nevoi personale 2
Credit nevoi personale Raiffeisen

Creditul de nevoi personale Raiffeisen Bank - Flexicredit - este un imprumut gandit pentru nevoi de viata, asa cum se si numeste in gama de credite Raiffeisen. 

 • Banca ofera sume cuprinse intre 500 si 20.000 Euro (echivalentul in lei). 
 • Dobanda cuprinsa intre 8% si 10.50%
 • Reducere de 1% la dobanda, daca incasezi salariul la acestia si daca aplici online pentru credit. 
 • Perioada de creditare cuprinsa intre 18 luni si 5 ani. 

Iata si un tabel util cu avantaje, dar si dezavantaje ale creditului de nevoi personale Raiffeisen:

Avantaje Dezavantaje
Simplu si rapid de obtinut, fara adeverinta de venit. Comision lunar de administrare de 5 lei. 
Poti lua o pauza de 3 luni de plata ratelor, incepand din a saptea luna de rambursare. Banca aplica comision de rambursare anticipata. 
Asigurare de viata si somaj. 
Nu sunt necesare garantii. 
Daca incasezi salariul sau pensia la acestia, beneficiezi de dobanda mai mica. 
Credit nevoi personale Raiffeisen detalii credit

Credite de nevoi personale 3
Credit nevoi personale BT

Creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania se prezinta sub doua tipuri: Credit de nevoi si Credit de nevoi verde. 

Banca Transilvania pune la dispozitie aceste credite cu destinatie prestabilita - Credit de nevoi verde este destinat aparatelor electrocasnice eco friendly, trotinete, echipamente si chiar si masini electrice. 

Hai sa aflam cateva detalii despre creditul de nevoi personale BT!

Avantaje Dezavantaje
Dobanda fixa de la 7.90%Banca aplica comision de rambursare anticipata. 
Perioada de creditare intre 1 luna si 5 ani
Asigurare de viata si somaj. 
Valoarea credit intre 5.000 lei si 100.000 lei
Banca pune la dispozitii oferte si promotii pentru creditele de nevoi personale. 
Credit nevoi personale BT detalii credit

Credite de nevoi personale 4
BCR credit nevoi personale

Creditul de nevoie personale de la BCR sau Creditul George este un imprumut acordat rapid, fara ipoteca. 

BCR pune la dispozitia clientilor sai credit de nevoi personale de pana la 130.000 lei, cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, fara comisioane, detaliu extrem de important in alegerea unui credit avantajos. 

Totodata, creditul se poate accesa si onlinem fars drumuri pierdute la banca. 

Gasesti aici analiza completa a Creditului de nevoi personale BCR - George! 

Iata care sunt avantajele, dar si dezavantajele creditului de nevoi personale BCR, pe scurt:

Avantaje Dezavantaje
Zero comisioane analiza dosar si administrare creditBanca nu ofera credite persoanelor care au scor negativ la Biroul de Credit
Accesarea rapida a creditului prin aplicatia George
Asigurare de viata
Valoarea credit de pana la 130.000 lei
Reduceri la dobanda, daca iti aduce salariul la BCR sau refinantezi un alt credit
BCR Credit nevoi personale detalii credit

Credite de nevoi personale 5
BRD credit nevoi personale

Creditul de nevoi personale de la BRD sau Creditul Expresso este unul dintre imprumuturile cee pot fi accesate 100% online, pe platforma bancii. 

BRD pune la dispozitie diferite scenarii pentru care poti accesa creditul expresso, precum renovare, vacanta sau alte proiecte personale, si genereaza astfel simulari de costuri. 

Suma maxima accesata este de pana la 130.000 lei, cu dobanda fixa intre 6.45% si 15.54%, cu reduceri in cazul in care iti aduce salariul la acestia. 

Gasesti aici recenzia completa a creditului de nevoi personale BRD! 

Iata si un tabel cu avantajele, dar si dezavantajele creditului de nevoi personale Expresso:

Avantaje Dezavantaje
Perioada de gratie de pana la 6 luni, timp in care platesti doar dobanda si asigurareaBanca nu ofera credite persoanelor care au scor negativ la Biroul de Credit
Accesarea rapida a creditului 100% online
Asigurare de viata
Valoarea credit de pana la 130.000 lei
Reduceri la dobanda, daca-ti aduci salariul la BRD sau refinantezi un alt credit
BRD Credit nevoi personale detalii credit

Credite de nevoi personale 6
Credit nevoi personale UniCredit

Creditul de nevoi personale UniCredit sau Creditul de Realizari Personale are valoarea de pana la 150.000 lei, pe perioade cuprinse intre 6 luni si 5 ani

Unicredit vine in intampinarea clientilor sai si Creditul verde fara ipoteca, destinat achizitionarii de electrocasnice eficiente din punct de vedere al energiei sau solutii de economisire a apei.

Iata si un tabel cu avantajele, dar si dezavantajele creditului:

Avantaje Dezavantaje
Credit cu valoarea intre 1.500 lei si 150.000 leiBanca nu ofera credite persoanelor care au scor negativ la Biroul de Credit
Crditul verde destinat solutiilor casnice de economisire energetica si a apei
Asigurare de viata
Dobanda anuala fixa de la 5.99% 
Reduceri la dobanda, daca-ti aduci salariul la Unicredit 
Credit nevoi personale UniCredit detalii credit

Credite de nevoi personale 7
Alpha Bank credit nevoi personale

Creditul de nevoi personale Alpha Bank sau creditul Alpha Rapid este un imprumut ce poate fi accesat si in 24 de ore, daca sunt indeplinite conditiile de eligibilitate. 

Banca ofera credite atat in lei, cat si in euro, in functie de nevoi. De asemenea, pune la dispozitie trei tipuri de credite: 

 • Alpha Rapid cu garantie imobiliara
 • Alpha Rapid fara garantie imobiliara
 • Alpha Rapid cu depozit colateral

Gasesti aici toate detaliile despre creditul de nevoi personale Alpha Bank! 

Iata si un tabel cu avantajele, dar si dezavantajele creditului:

Avantaje Dezavantaje
Comisioane reduse cu pana la 35%, la soliciti aplicatia online bankingBanca nu ofera credite persoanelor care au scor negativ la Biroul de Credit
Credit cu valori intre 500 euro si pana la 130.000 euroVechimea minima in campul muncii este de 1 an
Asigurare de viata
Dobanda fixa sau variabila
Accesara creditului in 24 de ore
Alpha Bank Credit nevoi personale detalii credit

Credite de nevoi personale 8
Credit nevoi personale OTP

Credit de nevoi personale OTP sau creditul Nerisitimp, cu costuri 0%. Banca ofera creditul chiar si in 30 de minute, daca ai veniturile declarate la ANAF si acestea pot fi verificate pe loc. 

Poti solicita  online, daca esti client nou, fara niciun drum la banca, sume de pana la 75.000 lei. 

Gasesti aici toate detaliile creditului de nevoi personale OTP

Iata si un tabel cu avantajele, dar si dezavantajele creditului:

Avantaje Dezavantaje
Zero comision analiza dosar si administrare creditBanca nu ofera credite persoanelor care au scor negativ la Biroul de Credit
Poti accesa creditul si in 30 de minuteOTP va inrgistra ipoteca imobiliara pe conturile bancare
Venit minim acceptat de 1.386 lei, ce poate fi si cumulat din mai multe surse de venit
Valoarea credit de pana la 120.000 lei
Reduceri la dobanda, daca iti aduci salariul la OTP 
Credit nevoi personale OTP Bank detalii credit

Credite de nevoi personale 9
Credit nevoi personale CEC

Credit de nevoi personale CEC Bank sau creditul cu asigurare inclusa poate fi accesat fara sa justifici destinatia banilor. Inainte de a accesa un credit, banca iti ofera consultanta, pentru ca alegerea sa fie cat mai favorabila pentru situatia ta financiara. De asemenea, CEC Bank are comision de analiza dosar 0%. 

Gasesti aici toate detaliile creditului de nevoi personale CEC Bank! 

Avantaje Dezavantaje
Zero comision analiza dosar si rambursare anticipataBanca nu ofera credite persoanelor care au scor negativ la Biroul de Credit. 
Perioada maxima este 5 ani si 10 ani, daca refinantezi alte credite
Asigurare de somaj inclusa in pretul creditului
Valoarea credit de pana la 120.000 lei
Reduceri la dobanda, daca iti aduce salariul la CEC Bank
Perioada de gratie de pana 3 luni 
Credit nevoi personale CEC Bank detalii credit

Refinantare credit nevoi personale

Refinantarea este un proces prin care un credit vechi se inlocuieste (se achita) cu un credit nou. 

Aceasta practica este adoptata de regula de cei care doresc sa reduca din ratele lunare sau ratele dobanzilor, ori ca sa obtina sume suplimentare de bani. 

Printre avantajele refinantarii enumeram:

 • Reducerea platilor lunare, daca noul imprumut are dobanda mai mica decat cel vechi. 
 • Reducerea numarului creditelor - daca ai 2 credite in derulare, prin refinantare, vei avea doar unul singur. 
 • Accesarea unor sume mai mari, daca scorul de credit a fost imbunatatit intre timp. 

Printre bancile care ofera credite de refinantare se numara Banca Transilvania, ING si BRD, numarul bancilor fiind destul de generos pentru astfel de produse bancare. 

Am luat ca exemplu, pentru a intelege cat mai bine creditul de refinantare, Banca Transilvania. 

Pentru un credit de nevoi personale refinantat de la BT:

 • Valoarea credit: 43.000 lei
 • Durata creditare: 5 ani
 • Dobanda variabila: IRCC (1.17%) + marja fixa 5,00%
 • DAE: 6.35%
 • Rata lunara: 834.71 lei
 • Costul total al creditului: 7.170,43 lei
 • Valoarea totala de rambursat: 50.170,43 lei

Dobanda credit nevoi personale

Dobanda unui credit de nevoi personale poate fi fixa sau variabila. Valoarea dobanzii depinde de mai multi factori, precum:

 • Daca esti sau nu clientul bancii
 • Daca inchei sau nu o asigurare de viata/somaj
 • Perioada de creditare
 • Daca ai avut sau nu intarzieri la plata ratelor anterioare, la alte credite
 • Valoarea creditului si durata de creditare
 • Daca refinantezi sau nu un alt credit in derulare. 

Dobanda unui credit de nevoi personale in Romania pleaca de la 6.99%, dar tine cont de toti factorii mai sus mentionati, ce pot influenta valoarea acesteia in mod cert. 

De asemenea, bancile din Romania au valori ale dobanzii diferite, ce depind, din nou, de anumiti factori, sau de ofertele bancilor in cauza. 

Foloseste calculatorul de credite Mr.Finance si afla pe loc care poate fi dobanda creditului tau!

Cel mai bun credit este, fireste, si creditul cu cea mai mica dobanda - procent dinamic sau fix, influentat de indici de referinta. 

Atunci cand alegi un credit de nevoi personale si dobanda este primul lucru la care te uiti, ia in calcul si Dobanda Anuala Efectiva, un alt indicator al unui imprumut “ieftin”. 

Asadar, dobanda unui credit de nevoi personale este un factor important, poate fi variabila sau fixa, dar nu este singurul indicator la care sa te uiti atunci cand accesezi un credit. Comisioanele pot adauga sume importante credititului tau, la fel si asigurarile. 

Cea mai avantajoasa banca pentru credit de nevoi personale

Potrivit comparatiilor noastre, dar si a trendului in randul preferintelor solicitantilor de credite de nevoi personale, cea mai avantajoasa banca este ING - grupul olandez ce a reusit sa isi mentina pozitia in ultimii ani in topurile preferintelor, dar si a nivelului de incredere. 

Acest lucru nu exclude insa si prezenta celorlalte banci in piata, ba din contra. 

Dar iata o comparatie utila, sub forma unui tabel, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra dobanzilor si costurilor unui credit de nevoi personale, de la 3 mari banci din Romania: 

Detalii creditINGGaranti Bank Banca Transilvania
Credit30.000 Lei30.000 Lei 30.000 Lei 
Durata3 ani3 ani3 ani
Rata lunara936,63 Lei905.67 Lei938.71 Lei
Dobanda lunara fixa/variabila7,75% fixa5.04% variabila7.60% fixa
DAE8,52%10.63%10.29%
Asigurare de viata/somaj41,40 lei-✔️
Comision analiza200 Lei0.02% lunar-
Incasare salariu la banca✔️✔️✔️
Refinantarea unui credit extern✔️--
Valoare totala de rambursat33.918 Lei34,658.96 Lei34,721.16 Lei
Cea mai avantajoasa banca pentru credit de nevoi personale comparatie

*Valorile din acest tabel sunt orientativa si nu au valoarea contractuala. 

Cea mai mica dobanda credit nevoi personale

Din comparatiile pe care le-am facut si studiile asupra celor mai avantajoase dobanzi ale creditelor de nevoi personale, Garanti Bank ofera una dintre cele mai mici dobanzi - 5.04%, insa tine cont ca aceasta este variabila (influentata de indicele de referinta IRCC) si depinde in continuare de anumiti factori ce au fost mentionati in acest articol. 

Facand o simpla comparatie cu ajutorul calculatorului de credit Mr.Finance, poti afla pe loc valoarea dobanzii pentru valorile alese de tine. Nu ezitat sa il folosesti de fiecare data! 

Credit nevoi personale cu ipoteca

Creditul de nevoi personale cu ipoteca este imprumutul pentru care vei garanta cu un imobil (adus ca garantie, in cazul in care creditul nu se va achita). Acestea ofera accesul la sume mai mari decat creditul de nevoi personale simplu - poate ajunge pana la 300.000 EUR, sau echivalentul in lei. 

Durata unui credit de nevoi personale cu ipoteca este de maximum 5 ani. De asemenea, poate fi luat in calcul venitul tuturor membrilor familiei, la accesarea acestuia. 

Bancile ofera si acest produs. 

Printre bancile ce ofera credit de nevoi personale cu ipoteca se numara: 

 • CEC Bank: poti obtine aprobarea online, printr-o intalnire video cu un conultant al bancii. 
 • OTP Bank: Garantia pentru credit e reprezentata de o locuinta care poate fi proprietate personala sau a altei persoane.
 • Patria Bank: banca ofera zero comision lunar si zero comision pentru inregistrarea garantiilor la RNPM. 

Gasesti aici toate bancile ce ofera credit de nevoi personale cu ipoteca. Nu uita sa folosesti calculatorul de credite Mr.Finance! 

Conditii credit nevoi personale

Conditiile de acordare a unui credit de nevoi personale sunt urmatoarele:

 • Venit lunar de minimum 1.100 Lei
 • Vechime la actualul loc de munca de minimum 3 luni
 • Varsta minima 18 ani
 • Cetatenie/residenta romana
 • Comportament bun de plata - istoric pozitiv la Biroul de Credit
 • Venituri stabile: salariu, pensie, chirii, dividende etc. 
 • Sa poti face dovanda avansului (in cazul creditelor ce necesita avans)
 • Sa nu ai credite restante 

Care sunt sursele de venit luate in calcul de banci?

 • Salariu
 • Contracte 
 • Indemnizatii, sporuri, solda, norme de hrana si alte drepturi ce aduc venituri constante si continue
 • Drepturi de autor sau drepturi de intelectualitate
 • Indemnizatii pentru crestere copil
 • Venituri din chirii
 • Profesii libere
 • Pensii

Credit nevoi personale cu istoric negativ

Inca din anul 2008 - moment ce marcheaza criza financiara - s-a stabilit ca fiecare solicitant de credite, de orice fel, sa aiba un scor FICO. Scorul FICO este acceptat si de Biroul de Credit - institutie ce are in evidenta comportamentul de plata al fiecarui solicitant. 

Pe scurt, FICO este acronimul de Fair Isaac Corporation, si este un instrument pe care birourile de credit din intreaga lume pot stabili nivelul de risc, in cazul unui credit, al unui solicitant catre o institutie bancara sau nebancara - IFN

Atunci cand soliciti un credit la banca, scorul tau FICO se va calcula in functie de urmatoarele:

 • Istoricul de plata 35%
 • Credite in derulare 30%
 • Durata istoricului 15%
 • Credite noi 10%
 • Tipurile creditelor solicitate in trecut 10%

Toate acestea intregesc comportamentul de creditare al unui solicitant si este folosit cu precadere de catre Biroul de Credit in Romania. 

Deschiderea catre a oferi credite persoanelor cu istoric negativ este mai mare din partea IFN-urilor, acestea avand conditii mult mai lejere de acordare, proces rapid, dar si dobanzi pe masura. 

Printre IFN-urile din Romania care ofera credite cu istoric negativ se numara:

De asemenea, si bancile sunt deschise catre a oferi credite persoanelor cu istoric negativ, insa cu o discutie in prealabil. Banca Transilvania, spre exemplu, ideamna la o discutie deschisa impreuna cu toate partile implicate, inainte de decizia finala. 

Inainte de a accesa un credit la o banca, contacteaza Biroul de Credit si asigura-te ca nu ai istoric negativ. Desi IFN-urile sunt mai deschise in a oferi credite rapide cu istoric negativ, bancile au reticenta si se supun unor reguli mai stricte. 

Recuperare asigurare de viata credit nevoi personale

Asigurarea de viata incheiata la accesarea unui credit de nevoi personale este optionala. Asa cum am si exemplificat mai sus, aceasta reduce din dobanda lunara a creditului. 

Totodata, scopul asigurarii de viata este protectia oferita solicitantului, dar si familiei acestuia, in cazul unui eveniment nedorit. 

Asigurarea de viata si somaj pentru creditul de nevoi personale, in cazul unui deces, va acoperi datoria fata de banca si familia va fi scutita de plata acesteia. 

Printre riscurile pe care le acopera, se mai numara si:

 • Pierderea locului de munca 
 • Spitalizare din imbolnavire sau accident

Recuperarea asigurarii de viata in cazul creditului de nevoi personale are loc in cazul riscurilor mentionate anterior, situatie in care banca isi va recupera valoarea creditului prin prisma asigurarii incheiate atunci cand s-a semnat contractul de credit cu banca respectiva. 

Credit nevoi personale: Intrebari Frecvente

Ștefania scrie articole bazate pe date despre produse financiare, investiții și servicii bancare. A studiat limbile străine în București, însă fără a-i închide orizonturile către domenii noi, precum finanțele. Putem spune că, acestea s-au împletit perfect pentru a putea scrie ghiduri și recenzii valoroase pentru MrFinance. Cand nu scrie despre finanțe, citește romane SF, face mult sport și călătorește. O puteți găsi aici: [email protected]
Te-ar mai putea interesa

S-ar putea să vă placă și

Disclaimer
Educația financiară este despre capacitatea de a înțelege cum funcționează banii și arta investirii și gestionării acestora în scopuri financiare solide.
Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected].

Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551.

Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.

În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă.

Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.
Inapoi sus
apartmentdatabasegraduation-hatstorepie-chartleafcararrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram