Credite de nevoi personale Alpha Bank

In functie de necesitatile fiecaruia, Alpha Bank pune la dispozitie un credit de nevoi personale ce poate fi obtinut atat in moneda nationala cat si in valuta. Sumele ce se pot imprumuta sunt suficiente pentru a acoperi orice fel de nevoi (in special in cazul unui credit cu ipoteca imobiliara).

Dezavantajele unui astfel de credit sunt dobanda ridicata, insa banca compenseaza prin oferta sa diversificata prin care isi lasa clientii sa decida intre o dobanda fixa sau o dobanda variabila.

Suma Max

10.000 €

Timpul de aprobare:

24 de ore

Dobanda

Variabila

Perioada

5 ani

Detalii Credit

Dobanda*: in functie de suma pe care fiecare persoana in parte o contracteaza, dobanda poate sa fie fixa sau variabila. De asemenea, aceasta variaza si in functie de moneda in care este facut imprumutul dar si daca solicitantul alege optiunea unui credit de nevoi personale cu ipoteca imobiliara. Astfel, pentru sume cuprinse intre 500 si 10.000 de euro (sau echivalentul in lei) dobanda este de 11,55% P.A. (pentru cele in RON) si respectiv 13,933% P.A. pentru cele exprimate in EUR);

 • Moneda:clientii pot opta pentru contractarea unui credit in lei sau in euro, in functie de nevoile fiecaruia;
 • Suma minima: pentru creditele fara ipoteca imobiliara, suma minima ce poate fi obtinuta este de 500 de euro. Pentru creditele in care se aduce drept garantie un imobil, suma minima este de 5.001 euro;
 • Comision de analiza**: pentru creditele de nevoi personale fara ipoteca imobiliara, comisionul de analiza al dosarului perceput de Alpha Bank este de 240 de lei . Pentru creditele cu ipoteca imobiliara, comisionul de analiza este de 900 de lei (pentru creditele in RON) sau de 200 de euro (pentru creditele in valuta);
 • Suma maxima de imprumut: 20.000 de euro (echivalent in lei, pentru optiunea fara ipoteca) respectiv 150.000 de euro (echivalent in RON, pentru optiunea cu ipoteca);
 • Timpul de aprobare: banca sustine ca aprobarea creditului se va realiza in maxim 24 de ore;
 • Durata maxima de rambursare***: 5 ani este perioada maxima de rambursare a creditului;
 • Comision de rambursare anticipata: 1% din valoarea total, daca perioada pana la finalizarea creditului este mai mare de un an sau 0,5% daca perioada respectiva este mai mica de un an;
 • Destinatia creditului: creditul poate fi folosit pentru orice necesitate a clientului, fara a fi nevoie de justificarea scopului;
 • Alte comisioane percepute: comision pentru servicii prestate la cererea clientilor, taxa de inregistrare in arhiva electronica, costuri pentru evaluarea imobilului (pentru creditele cu ipoteca imobiliara), alte costuri percepute de terti.

*Cifrele mentionate mai sus reprezinta un exemplu pentru un credit cu dobanda variabila, fara ipoteca imobiliara. Totodata, dobanda pentru fiecare credit in parte este calculata ca fiind o marja impusa de banca (8,40% – pentru creditele in lei; 14,20% – pentru creditele in euro) la care se adauga valoarea indicelui ROBOR 3M (3,15%) respectiv EURIBOR 6M (-0,267%). 

**Comisionul de analiza al dosarului este perceput la semnarea contractului de credit. Totodata, pentru creditele fara ipoteca imobiliara, suma este aceeasi si pentru creditele contractate in lei.

***In ambele cazuri suma nu trebuie sa depaseasca totalul de dobanda ce ar fi trebuit platit la finalizarea intelegerii.

Parerea Mrfinance.ro

In functie de necesitatile fiecaruia, Alpha Bank pune la dispozitie un credit de nevoi personale ce poate fi obtinut atat in moneda nationala cat si in valuta. Sumele ce se pot imprumuta sunt suficiente pentru a acoperi orice fel de nevoi (in special in cazul unui credit cu ipoteca imobiliara). Dezavantajele unui astfel de credit sunt dobanda ridicata, insa banca compenseaza prin oferta sa diversificata prin care isi lasa clientii sa decida intre o dobanda fixa sau o dobanda variabila. Totodata, creditul este destinat mai multor grupe de clientii, de la cei cu venituri moderate, pana la cei cu venituri insemnate.


Dobanda pentru creditul de nevoi personale

 • In cazul creditelor fara ipoteca, banca are in oferta sa atat optiunea unui credit cu dobanda variabila, cat si optiunea unei dobanzi fixe. Pentru orice suma ce se poate obtine prin acest tip de credit, dobanda fixa are valoarea de 14.1%. In schimb, pentru creditele cu dobanda variabila si sume cuprinse intre 500 si 10.000 de euro, dobanda variabila are o valoare de 11,55% (pentru creditele in lei) si 13,933% (pentru creditele in euro, ambele fiind calculate in functie de indicele de referinta ROBOR 3M, respectiv EURIBOR 6M. Pentru sume cuprinse intre 10.001 si 20.000 de euro, creditul poate fi obtinut doar in moneda nationala , iar dobanda este de 12,05%.

  In cazul creditelor cu ipoteca imobiliara, dobanda poate fi doar variabila, fiind calculata prin adaugarea unei marje fixe de 3,70% (pentru creditele in lei) sau 5,40% (pentru creditele in euro) la valoarea indicelui ROBOR 3M sau EURIBOR 6M.

  Banca ofera clientilor sai reduceri semnificative daca acestia decid sa isi incaseze veniturile prin intermediul unui cont curent deschis la Alpha Bank. Astfel, pentru creditele fara ipoteca imobiliara reducerea este de un (1%) punct procentual pentru creditele cu dobanda variabila si de 0,5 (0,5%) puncte procentuale pentru cele cu dobanda fixa. Dobanda creditelor cu ipoteca se va micsora cu 0,25 (0,25%) puncte procentuale.


Suma minima si suma maxima ce se poate obtine

 • Suma cea mai mica pe care o persoana o poate obtine este de 500 de euro (echivalent in RON) pentru o perioada de minim 6 luni contractuale si pentru un credit de nevoi personale fara ipoteca imobiliara. Suma maxima pe care cineva o poate obtine este de 150.000 de euro (sau echivalentul in lei) pentru o perioada de minim 6 luni, fiind necesara o garantie imobiliara.


Exemplu de calcul

Pentru un credit fara ipoteca imobiliara in valoare de 10.000 de lei, cu o dobanda variabila si o perioada de rambursare de 60 de luni, clientul va trebui sa plateasca la incheierea contractului suma de 12911 lei, cu o rata lunara de 215 Ron. Acest exemplu este realizat luand in considerare oferta bancii pentru livrarea salariului intr-un cont curent Alpha Bank.

Conditii de creditare

 • Varsta minima de 21 de ani;
 • Varsta maxima (la finalul perioadei de creditare) sa nu depaseasca 70 de ani;
 • Cetatenie romana;
 • Clientul trebuie sa obtina venituri si sa aduca acte doveditoare (salarii, pensii, drepturi de autor, etc.);
 • Minim 3 salarii intregi primite de la actualul angajator, cu o experienta in munca de minim un an de zile;
 • Clientul poate aduce maxim 2 co-debitori.

Aceleasi conditii trebuie indeplinite si de catre co-platitori.


  Pasii necesare pentru obtinerea unui credit de
  nevoi personale:

  1. Se completeaza un formular pe pagina de web a bancii sau vizita intr-o sucursala Alpha Bank (pentru discutia personala cu un reprezentant);
  2. Realizarea si analizarea calcului personalizat facut de catre un angajat al bancii ce va contacta clientul in urma completarii fisei.
  3. Intregirea dosarului cu toata documentatia necesara;
  4. Obtinerea aprobarii din partea bancii;
  5. Livrarea sumei in contul clientului.

  Documentele necesare creditului de nevoi personale de la Alpha Bank:

  • Document de identitate (buletin/pasaport);
  • Declaratie pe propria raspundere;
  • Acord de consultare a datelor din baza de date ANAF (pentru veniturile raportate);
  • Adeverinta de venit (pentru persoanele ce nu au veniturile declarate la ANAF);
  • Acord pentru utilizarea datelor cu caracter personal.

  Co-debitorii sunt obligati sa furnizeze aceleasi documente ca si solicitantul. La nevoie, banca poate solicita clientilor sai furnizarea altor documente necesare pentru aprobarea creditului.

  Sfaturi si recomandari de la echipa Mr. Finance

  • Un imprumut intr-o moneda straina expune clientii unui eventual risc valutar, de aceea este bine sa contractati un credit in moneda in care va incasati veniturile.
  • Pe parcursul perioadei contractuale, veniturile pot varia, deci fiti siguri ca veti putea plati fiecare rata lunara.
  • Pe termen scurt, dobanda variabila poate reprezenta un avantaj, insa pe o perioada mai indelungata indicele prin care se formeaza aceasta poate varia, iar odata cu acesta si suma ce trebuie platita in fiecare luna.
  • Timpul scurt de aprobare este un avantaj pentru persoanele ce doresc sa obtina un credit rapid, fara a fi nevoie de foarte multe acte.

  Compara si alte oferte de credite de nevoi personale pe piata din Romania 

  Suma Max

  10.000 €

  Timpul de aprobare:

  24 de ore

  Dobanda

  13,9 % pe an

  Perioada

  5 ani

  Mrfinance.ro » Alpha Bank » Credite de nevoi personale Alpha Bank

  Disclaimer: Echipa Mrfinance se străduiește pe deplin să mențină acuratețea și actualitatea informațiilor publicate. Aceste informații pot fi diferite față de ceea ce poți intalni la o instituție financiară, furnizor de servicii sau site-ul serviciului/produsului respectiv. 

  Toate produsele și serviciile financiare sunt prezentate fără garanție. Atunci când evaluezi ofertele, te rugăm să consulți Termenii și Condițiile instituțiilor financiare în parte. Dacă ai găsit diferențe între informațiile de pe site-ul mrfinance.ro și cele oferite de instituțiile financiare, te rugăm să ne contactezi la [email protected] 

  Pentru sugestii și reclamații poți suna la telefonul consumatorului 0219551

  Pentru mai multe informații, intră pe site-ul ANPC.  

  În plus, acest site poate fi compensat prin terți agenți de publicitate. Totodată, rezultatele noastre, instrumentele de comparatie, conținutul blogului și recenziile editoriale se bazează pe o analiză obiectivă. 

  Pentru mai multe informații, te rugăm să consulți disclaimerul de publicitate.